Начин на приготвяне
Залейте с обилно количество вода измитите предварително патешки маншони, почистените и разполовени морков, пащърнак, 2-та стръка целина, половината пресен лук, магданоз и кориандър. Сложете черния пипер и варете 1 час на умерен огън.
Извадете, обезкостете и нарежете патешкото месо, а бульона прецедете. От зеленчуците в него запазете само моркова и пащърнака, които нарежете на малки кубчета.
В блендер смелете останалия лук, чесъна и третия стрък целина. Запържете в малко олио. Не използваме много мазнина, защото патешкият бульон от варенето на маншоните става доста мазничък от отделената патешка мас.
Но това е полезна и чиста мазнина, която освен това придава невероятен вкус на патешката супа.
Към запържените смлени зеленчуци добавете доматения сос и налейте бульона. Хубаво е той да е поне 2.5-3 л, но ако се е редуцирал при варенето, го разредете с малко вода и сложете зеленчуковата подправка и сол на вкус.
Когато кипне, прибавете нарязаните зеленчуци и месото, а след 10 минути и едрия сварен фасул, джоджен и останалия магданоз и кориандър - накълцани.
Варете още 10-15 минути, дръпнете от огъня и оставете леко да спадне температурата.
За застройката разбийте двата жълтъка с малко вода, сол и оцета. Сложете два-три черпака от бульона, за да темперирате и излейте обратно в супата на тънка струйка.
Разбъркайте добре и поднесете гореща.
Добър апетит с тази ароматна и вкусна супа с патешко месо и фасул!