Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кадаиф»Моят сполучлив кадаиф

Моят сполучлив кадаиф

Моят сполучлив кадаиф
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Чуден става кадаифът по тази рецепта, опитайте задължително"

Необходими Продукти

  • кадаиф - 250 г
  • сироп
  • захар - 500 г
  • вода - 500 г
  • портокалов сок - 2 с.л.
  • портокалова кора - от 1 портокал
  • масло - 1 ч.л.
  • крем
  • прясно мляко - 500 г
  • захар - 100 г
  • пудинг - 1 пакет, ванилия
  • лешници - 1 шепа, едро счукани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се сварява сироп от захар и вода, вари се 10 минути и сваляме от котлона. Добавя се сок от портокал, може и лимон, а също и малка лъжичка масло, да се разтопи.

Кадаифът е готов, не е суров. Оставяме сиропа леко да се охлади и заливаме кадаифа в подходящ съд.

Отгоре се покрива с прозрачно фолио и оставяме за 30-40 минути да попие. Приготвя се крем, като се загрява прясно мляко със захар да се разтопи.

Пудингът се разбърква с малка част от прясното мляко на кашичка и сипваме в горещото прясно мляко.

Разбърква се, докато се сгъсти на слаб огън, да не загори. Сваля се и добавяме 1 ч.л. масло, разбъркваме. В сух тиган се запичат лешници, като се разклаща тиганът за кратко.

После се сипват в торбичка и начукваме на едро с чукче. Настъргва се кора от половин портокал.

Прехвърлих с лопатка кадаифа в поднос, отгоре заливам с крем. Ползвам поне 3-4 от пудинга.

Отгоре се поръсва с печени лешници и поръсваме кора от портокал. Оставяме за 1 час в хладилника да стегне и сервираме. Сочно, ароматно и много вкусно изкушение е моят сполучлив кадаиф.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: