Начин на приготвяне
Дробчетата заливаме с гореща вода за 30 мин. Отцеждаме и подсушаваме.
Загряваме маслото и ги пържим под капак за 5 мин, след това без капак до пълното им изпържване. Изваждаме дробчетата и поставяме в глинен съд.
В същата мазнина запържваме гъбите, нарязани на шайби, заедно с чесъна, лука на полумесеци, моркова на люспи и чушките, нарязани на едри парчета. След омекване на зеленчуците добавяме пипера, доматите и доливаме виното.
Готвим до изпаряване на алкохола. Връщаме дробчетата към ястието и подправяме със солта и черния пипер. Поръсваме кавърмата с ригана и пресния магданоз. Сервираме по желание с резени лимон.
Коментари
Моля ви пишете по-точно рецептите си, защото когато човек тръгне да готви нещо, следва рецептата последователно, както е написана. Натъквам се на какви ли не недоумици.
Все пак съм жена на години и знам как се готви, но чета рецептите, за да сравня с мойте и да науча нещо. Не съм нито "мастър шеф", нито "гуру" и т.н., но една рецепта трябва да е смислена и точна.