Пържен ориз със спанак и гъби

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф6069114837
17/11/2019
"Ако постите или ви се хапва някакво безмесно ястие, предлагаме да опитате ориз с гъби и спанак "
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо708
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата63
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете на котлона 1 л вода със сол в тенджера. Междувременно почистете лука, гъбите и спанака. Нарежете лука на ситно, гъбите на полумесеци и спанака на дребно.

След като водата заври, добавете ориз. Варете до готовност или около 25 мин. Отцедете и оставете да се задушава под капак. Междувременно загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура и запържете лука за около 2 мин.

Добавете гъбите и пържете около 15 мин., като разбърквате периодично. Овкусете с джинджифила и соевия сос. Пържете още около 5 мин. и добавете спанака.

Пържете още около 5 мин. и добавете ориза. Разбъркайте хубаво, за да се смесят продуктите и отстранете от котлона. Използвайте като гарнитура или хапнете като постно ястие този вкусен пържен ориз със спанак и гъби.

Ароматен и питателен пържен ориз!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар