Начин на приготвяне
Кипнете на котлона 1 л вода със сол в тенджера. Междувременно почистете лука, гъбите и спанака. Нарежете лука на ситно, гъбите на полумесеци и спанака на дребно.
След като водата заври, добавете ориз. Варете до готовност или около 25 мин. Отцедете и оставете да се задушава под капак. Междувременно загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура и запържете лука за около 2 мин.
Добавете гъбите и пържете около 15 мин., като разбърквате периодично. Овкусете с джинджифила и соевия сос. Пържете още около 5 мин. и добавете спанака.
Пържете още около 5 мин. и добавете ориза. Разбъркайте хубаво, за да се смесят продуктите и отстранете от котлона. Използвайте като гарнитура или хапнете като постно ястие този вкусен пържен ориз със спанак и гъби.
Ароматен и питателен пържен ориз!