Начин на приготвяне
За основата: Сухите съставки се разбъркват добре в купа, добавя се студеното масло, нарязано на парченца.
Сместа се претрива до получаването на трохи. Слага се и яйцето и бързо се омесва тесто за киш, което се увива във фолио и се прибира в хладилника.
През това време се приготвя плънката.
Копривата се попарва, отцежда се и се подсушава между два пласта кухненска хартия. Нарязва се на ситно.
В купа се разбива яйцето, сметаната и подправките. Добавят се сиренето, копривата и подправките.
Тестото се вади от хладилника, разточва се на лист и се слага в плитка форма за тарт.
Набучва се с вилица и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 мин.
Вади се и се оставя да се охлади.
Плънката за киша се разпределя равномерно, поръсва се с кашкавал или чедър и се пече на 180 градуса 30-35 мин. до красив златист цвят на киша с коприва и сметана.
Това прекрасно печиво направих благодарение на Илиана Балканска.