Най-лесната и вкусна питка на розички

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1495140615295
17/11/2019
"Питка на розички, толкова лесна, че можете да я направите със затворени очи "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 018
  • Преглеждания за месеца398
  • Преглеждания за седмицата67
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете хубаво гладко тесто за питка, намажете с олио, покрийте с фолио и оставете да втаса. Когато е удвоило обема си, го разделете на 3 части.

Всяка част разточете на тънка голяма кора, намажете обилно с разтопено масло и поръсете със сирене. Навийте кората на руло и така получените 3 рула нарежете на рулца по 3-4 см.

Подредете рулцата, изправени на разстояние и оставете да втаса. Когато е готова питката, я намажете с разбития жълтък с малко мляко и олио.

Поръсете със семената и печете в загрята фурна на 170 градуса най-лесната и вкусна питка на розички.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар