Сгряваща патешка супа

Сгряваща патешка супа
Снимка: Илияна Димова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Когато ви е студено, тази патешка супичка ще ви сгрее по много вкусен начин"

Необходими Продукти

  • патешки маншони - 500 г горната част на крилата
  • лук - 1 бр. кромид
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • фиде - 1 к.ч.
  • брашно - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сол
  • куркума
  • целина - листа сушени
  • лимонена киселина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патешките бутчета от крила (500 г маншони), при необходимост почистваме от пера и заливаме с вода.

Слагаме да се сварят, като в началото на завирането обираме образувалата се пяна.

Варим половин час и при бутчетата слагаме и почистени, обелени и старателно измити цели картофи (3 бр.). Моркова и лука белим, измиваме и нарязваме. Слагаме и тях при патешкото и картофите.

Варим патешката супа, докато се сварят и омекнат всички съставки. Тогава изваждаме патешките бутчета и картофите.

В купа или чиния намачкваме картофите с вилица (не е задължително да са фино смлени). Слагаме пасираните картофи в супата.

Патешките маншони обезкостяваме и нарязваме месото на ситно и също като картофите - прибавяме в супата. Посоляваме и ръсваме черен пипер, куркума и стрити сушени листа целина в количества по вкус.

Слагаме фидето и варим още - до готовност. При необходимост доливаме топла вода.

Сварената супа дръпваме от котлона и приготвяме застройката. В касерола или тенджерка смесваме кисело мляко с яйце , брашно (1 ч.л.) и щипка лимонена киселина.

Разбъркваме хомогенно и слагаме на котлона. Варим застройката с непрекъснато разбъркване с бъркалка, докато се сгъсти като крем.

Снемаме от котлона и като продължаваме разбъркването, наливаме няколко черпака от врялата супа.

Получената застройка изливаме в супата, разбъркваме и сервираме гореща сгряващата патешка супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: