Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня със зеленчуци и сос Бешамел

Лазаня със зеленчуци и сос Бешамел

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Лазаня със зеленчуци и сос Бешамел4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет, за лазаня
  • тиквички - 2 бр.
  • гъби - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • За бешамеловия сос
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 400 мл
  • брашно - около 1 и 1/2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • кашкавал - 300 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука и моркова белим и режем на дребни кубчета. Тиквичка измиваме и също режем на дребни кубчета.

Гъбите белим и режем на ленти. Запържваме лука и моркова за около минута и добавяме тиквичките и гъбите към тях.

Подправяме със сол, черен пипер и чубрица. Оставяме зеленчуците на страна.

През това време приготвяме Бешамелов сос, като първо разтопим маслото в малка тенджерка.

След, което запържваме брашното и на струйка добавяме млякото, като непрекъснато бъркаме с телена бъркалка.

Сосът трябва да се хомогенизира, трябва да е средно гъст. Овкусяваме със сол и пипер и индийско орехче. Също оставяме настрана.

В тенджера завираме вода с олио и малко сол и пускаме корите за лазаня по една-две, за да омекнат леко.

Тавата се намазва с олио и се реди ред кори за лазаня, зеленчуци и сос Бешамел. Втори ред кори за лазаня, зеленчуци и пак Бешамел.

Така, докато свършат продуктите. Завършва се с кори за лазаня и Бешамелов сос.

Кашкавалът се настъргва и се поръсва цялата лазаня отгоре. Печем на предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути.

Докато лазанята придобие красива, златиста коричка. Поднасяме топла и с много любов готовата лазаня със зеленчуци и сос Бешамел!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: