Начин на приготвяне
Лука и моркова белим и режем на дребни кубчета. Тиквичка измиваме и също режем на дребни кубчета.
Гъбите белим и режем на ленти. Запържваме лука и моркова за около минута и добавяме тиквичките и гъбите към тях.
Подправяме със сол, черен пипер и чубрица. Оставяме зеленчуците на страна.
През това време приготвяме Бешамелов сос, като първо разтопим маслото в малка тенджерка.
След, което запържваме брашното и на струйка добавяме млякото, като непрекъснато бъркаме с телена бъркалка.
Сосът трябва да се хомогенизира, трябва да е средно гъст. Овкусяваме със сол и пипер и индийско орехче. Също оставяме настрана.
В тенджера завираме вода с олио и малко сол и пускаме корите за лазаня по една-две, за да омекнат леко.
Тавата се намазва с олио и се реди ред кори за лазаня, зеленчуци и сос Бешамел. Втори ред кори за лазаня, зеленчуци и пак Бешамел.
Така, докато свършат продуктите. Завършва се с кори за лазаня и Бешамелов сос.
Кашкавалът се настъргва и се поръсва цялата лазаня отгоре. Печем на предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути.
Докато лазанята придобие красива, златиста коричка. Поднасяме топла и с много любов готовата лазаня със зеленчуци и сос Бешамел!
Добър апетит!