Чипс от цвекло

Чипс от цвекло

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
881
7k
3k
2k
1
Чипс от цвекло1 / 6
20/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Изненада, която може да предложите на своето парти - здравословен, хрупкав чипс от цвекло. Добавете сосче за още по-приятен резултат"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме по-малки, кръгли и приблизително еднакви по размер глави цвекло. Добре е то да е прясно и свежо.

Измиваме го и го нарязваме на тънки еднакви шайби с помощта на резачка за зеленчуци или ренде с приставка за чипс.

В хаванче стриваме скилидката чесън с малко сол. Прибавяме стритите билки, зехтина и нарязаната на ситно мащерка.

В тава поставяме хартия за печене.

Всяка нарязана люспа цвекло топваме в ароматната смес от билки и зехтин.

Подреждаме ги на разстояние едно от друго върху леко намаслената хартия.

Печем в продължение на около 25 минути при около 180°C.

Десетина минути преди да ги извадим от фурната, ги поръсваме с пармезан.

Гарнираме изпечения до хрупкавост чипс от цвекло със сос по желание.

Можем да подправим с тъмен балсамико и да го прибавим към салатата си.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: