Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Чипс от цвекло

Чипс от цвекло

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Чипс от цвекло
Снимка: Sevdalina Irikova
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Изненада, която може да предложите на своето парти - здравословен, хрупкав чипс от цвекло. Добавете сосче за още по-приятен резултат"

Необходими Продукти

  • цвекло - 4 бр., средни глави
  • пармезан - смлян
  • морска сол - 1 к.л.
  • мащерка - 1 - 2 стръкчета, свежа билка
  • риган - 1 ч.л.
  • къри - 1 к.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сусам - 1 ч.л.
  • зехтин - ароматен, овкусен с риган и чесън/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме по-малки, кръгли и приблизително еднакви по размер глави цвекло. Добре е то да е прясно и свежо.

Измиваме го и го нарязваме на тънки еднакви шайби с помощта на резачка за зеленчуци или ренде с приставка за чипс.

В хаванче стриваме скилидката чесън с малко сол. Прибавяме стритите билки, зехтина и нарязаната на ситно мащерка.

В тава поставяме хартия за печене.

Всяка нарязана люспа цвекло топваме в ароматната смес от билки и зехтин.

Подреждаме ги на разстояние едно от друго върху леко намаслената хартия.

Печем в продължение на около 25 минути при около 180°C.

Десетина минути преди да ги извадим от фурната, ги поръсваме с пармезан.

Гарнираме изпечения до хрупкавост чипс от цвекло със сос по желание.

Можем да подправим с тъмен балсамико и да го прибавим към салатата си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: