Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Кремсупа от цвекло и тиквички

Кремсупа от цвекло и тиквички

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Кремсупа от цвекло и тиквички
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Кремсупа от цвекло и тиквички - ако искате да захраните семейството си с полезни витамини"

Необходими Продукти

  • цвекло - 200 г (1 глава)
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • карамфил цял - 2 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете цвеклото и моркова и ги нарежете на малки кубчета.

Сложете ги във вряща вода, добавете карамфилчетата и дафиновия лист и варете до омекване.

През това време нарежете тиквичката и я прибавете към зеленчуците в края на готвенето.

Варете зеленчуковата супа още 10 минути.

Изсипете бульона, извадете подправките и пасирайте зеленчуците.

Прибавете зехтина и добавете от бульона до желаната консистенция на супата с тиквички.

Овкусете със сол и черен пипер.

По желание към всяка порция кремсупа от цвекло и тиквички добавете лъжица заквасена сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: