Поширани пъдпъдъчи яйца

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
229
2k
313
724
3
18/11/2019
"Здравословна закуска, която може да приготвите за себе си и своите близки - необходими са ви само пъдпъдъчи яйца и опит в поширането "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 970
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • пъдпъдъчи яйца - 12
  • растителна мазнина - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • краве масло - 30 г
  • червен пипер - 2 щипки
  • сол -
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъдпъдъчите яйца са изключително полезна и здравословна храна, за съжаление често пренебрегвана в ежедневното ни меню.

В тенджерка сложете 4 пръста вода, 2-3 щипки сол, мазнина, оцет и оставете да заври.

Завъртете хубаво водата с лъжица или бъркалка и чукнете 2 яйчица. Трябва им около минута за да станат готови.

Така пригответе всичките 12 поширани пъдпъдъчи яйца.

Когато сервирате, залейте с разтопено краве масло и червен пипер.

Тези поширани яйца са ефектна и полезна закуска, стига да имате време и търпение да я приготвите.

Дълбок алуминиев тиган с незалепващо покритие 26см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок алуминиев тиган с незалепващо покритие 26см.
36.40 лв.
Виж ››

Дълбокият тиган винаги улеснява готвенето, а когато е с незалепващо покритие, това го прави незаменим помощник. Този алуминиев тиган е точно такъв - позволява готвене на различни ястия, има удобна дръжка за съхранение и пренасяне. Удобството да имаш тиган с незалепващо покритие - просто няма друго такова!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар