Келек туршия от дини

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
226
2k
756
540
1
18/11/2019
"Динена туршия - опитайте нещо ново, в случай че досега не сте си правили такава "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 420
  • Преглеждания за месеца373
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • диня - 3 кг
  • сол - 1с.л на буркан
  • оцет - 4с.л на буркан
  • захар - 1 с.л на буркан
  • дафинов лист - 1 бр. на буркан
  • черен пипер - 5 зърна на буркан
  • бахар - 3бр. на буркан
  • синапено семе - 1 к.л на буркан
  • чесън - 2 скилитки на буркан
  • копър
  • вода
* мерки и количества
Буркани

Начин на приготвяне

Измиваме и режем малките дини (келек) на парчета.

На дъното на буркана слагаме черен пипер, дафинов лист, бахар, синапено семе и чесън.

След това подреждаме малките парченца дини добре вътре в буркана и отгоре добавяме супена лъжица сол, захар, оцет и копър.

След което доливаме до ръба на буркана с вода затваряме с капак добре.

Варим за стерилизация на капака. След като заври водата, махаме от огъня.

Тази динена туршия е досущ като киселите краставици - само без лук в рецептата.

Капачки за буркани 50 бр - Етрополе-17%
За вашата зимнина препоръчваме:
Капачки за буркани 50 бр - Етрополе
5.99 лв.
4.99 лв.
Виж ››

За да не отидат усилията ви на вятъра и да не се притеснявате, че зимнината ви ще се развали, заложете на изпитаното качество на капачки за буркани Етро Поле.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар