Френска супа с праз Вишисоаз

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
436
5k
1k
998
2
20/11/2019
"Вкусен френски специалитет - супа с праз за всеки ден и за всяко време, добър апетит "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо902
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на парчета.

От праз лука нарежете само бялата част на колелца.

В тенджерка разтопете кравето масло, добавете праз лука и запържете за кратко.

Добавете нарязаните картофи и покрийте зеленчуците със зеленчуковия бульон.

Може да използвате и пилешки. Сварете до готовност на картофите.

Пасирайте зеленчуковата супа до гладкост.

Разредете картофената кремсупа с праз с течната сметана до желана гъстота. Овкусете с щипка черен пипер.

Френската супа с праз Вишисоаз се поднася студена с лъжица заквасена сметана!

Да ви е сладко!

Източник: кулинарен блог marmottesetchocolat.com

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар