Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Пържени царевични питки

Пържени царевични питки

Пържени царевични питки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
15
"Нямаме търпение да питаме тези царевични питки с любимия конфитюр или сиренце"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • сода бикарбонат - 1 к.л
  • бакпулвер - щипка
  • сол - щипка
  • захар - щипка
  • царевично брашно - 1/2 ч.ч.
  • бяло брашно - 1 ч.ч. без малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете содата бикарбонат в киселото мляко.

Изчакайте няколко минути, за да се активира.

Вземете голяма купа и счупете яйцето. Добавете млякото, солта и захарта.

Смесете двата вида брашна с бакпулвера. Сложете и него. Разбъркайте с тел, като внимавате да няма бучки.

Загрейте тиган с мазнина. Гребете от сместа и пускайте в добре загрятото олио бухтичките.

Пържете малките питки на среден котлон до готовност от двете страни.

Извадете върху кухненска хартия.

Сервирайте пържените царевични питки с според вкуса...сирене, пудра захар, мармалад или мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: