Ньоки ала сорентина

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
330
50
390
1
20/11/2019
"Ньоки ала сорентина - с дъх на Италия и със същия изискан вкус "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо586
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си пригответе доматения сос. Налейте чашка зехтин в удобен тиган.

Запържете скилидка чесън. Извадете я и налейте смлените домати, прибавете две супени лъжици доматен концентрат. Сварете соса за 10 мин.

Подправете с нарязани на ситно листа босилек. Ако не ви харесва аромата му, може да го смените с риган.

В тенджера с вряща подсолена вода пуснете всички ньоки. Когато започнат да изплуват на повърхността, ги извадете с решетъчна лъжица.

Прехвърлете в доматения сос и объркайте добре. Изсипете всичко в тавичка.

Отгоре сложете нарязани парчета моцарела и поръсете щедро с настърган пармезан.

Изпечете ньоките на фурна на 190°C за около 15 мин.

Сервирайте ньоки ала сорентина топли.

Да ви е сладко!

Забележка: Изберете твърда моцарела, за да не се оводни при печенето!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар