Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Класическо Талиатели Болонезе

Класическо Талиатели Болонезе

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Талятели с аромат, който ще ви пренесе в сърцето на Рим!"

Необходими Продукти

  • талиатели - 500 г
  • кайма - 400 г смес
  • лук - 1 глава, голяма
  • целина - 1 парче
  • чесън - 3 скилидки
  • доматен сок - 500 мл
  • червено вино - 1/2 ч.ч. непълна
  • зехтин
  • риган - сушен, на вкус
  • магданоз - 1 с.л. накълцан
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука, чесъна, целината и 1 морков по желание и ги нарежете съвсем ситно. Загрейте зехтина и сложете да се запържат.

Като омекнат, добавете каймата и бъркайте, докато се раздроби и запържи. Долейте малко червено вино и изчакайте да се изпари. Долейте доматения сок, поръсете риган и оставете да къкри, докато сокът се редуцира.

Сварете талиателите в съд с леко подсолена вода според указанията на опаковката.

Когато са ал денте, ги отцедете и ги разпределете в чинии.

Полейте от соса във всяка чиния, поръсете талиателите Болонезе по желание с малко пармезан/кашкавал и нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария
Мария
много е вкусно
09.10.2013 13:56