Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Патешко месо»Кисело зеле с патешко магре

Кисело зеле с патешко магре

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Кисело зеле с патешко магре
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
24/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патешко месо - 2 бр. магрета, с кожа
  • сол
  • черен пипер
  • салвия - или мащерка
  • бекон - по желание, парченца
  • зеле - 1 кг. кисело
  • ябълки - 1 бр. сорт Грени Смит
  • праз - 1/2 стрък
  • чесън - 2 скилидки
  • зелев сок - 250 мл
  • чили - 1 ч.л. на едри люспи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте патешките гърди със сол и черен пипер. Прорежете леко с нож кожата по диагонал. Сложете гърдите с кожата надолу върху студен тиган на котлона и нагрейте на умерена температура.

След като се позапече и се отдели мазнина, сложете стрък мащерка, за да се ароматизира месото. След около 5 мин. обърнете гърдите , за да се запечатат и от другата страна за около 5 мин. При готовност прехвърлете патешкото магре в керамична тава.

Нарежете киселото зеле на лентички, праза на тънки кръгчета, чесъна на ситно, а ябълката на малки кубчета. Запържете праза и чесъна в мазнината от месото за около 4 мин. Добавете и нарязаната ябълка.

Пържете още около 3 мин. до карамелизиране на ябълката и добавете зелето и чилито. Овкусете със сол и черен пипер. Хубаво разбъркайте. Гответе около 5 мин. и изсипете зелето в керамичната тава.

Добавете зелевия сок и бекон. Покрийте тавата с фолио и печете на 200 градуса за около 2 часа. След изтичането на времето, махнете фолиото и запечете за още около 10 мин киселото зеле с патешко магре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: