Начин на приготвяне
Натрийте патешките гърди със сол и черен пипер. Прорежете леко с нож кожата по диагонал. Сложете гърдите с кожата надолу върху студен тиган на котлона и нагрейте на умерена температура.
След като се позапече и се отдели мазнина, сложете стрък мащерка, за да се ароматизира месото. След около 5 мин. обърнете гърдите , за да се запечатат и от другата страна за около 5 мин. При готовност прехвърлете патешкото магре в керамична тава.
Нарежете киселото зеле на лентички, праза на тънки кръгчета, чесъна на ситно, а ябълката на малки кубчета. Запържете праза и чесъна в мазнината от месото за около 4 мин. Добавете и нарязаната ябълка.
Пържете още около 3 мин. до карамелизиране на ябълката и добавете зелето и чилито. Овкусете със сол и черен пипер. Хубаво разбъркайте. Гответе около 5 мин. и изсипете зелето в керамичната тава.
Добавете зелевия сок и бекон. Покрийте тавата с фолио и печете на 200 градуса за около 2 часа. След изтичането на времето, махнете фолиото и запечете за още около 10 мин киселото зеле с патешко магре.