Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Персийска ечемичена супа

Персийска ечемичена супа

Michaela BerovaMichaela Berova
Чирак
3725448
Персийска ечемичена супа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ечемик - 1 ч.ч.
  • леща - 1/2 ч.ч. червена
  • нахут - 1/2 ч.ч. предварително сварен (или червен боб)
  • лук - 2 гл.
  • зехтин - 3 с.л.
  • куркума - 1 ч.л. (или сладко къри)
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ечемикът се накисва за няколко часа. Сварява се до полуготовност. Към него се добавя червена леща.

В отделен съд се запържва лукът. Когато варивата са готови, се добавя към тях, заедно с нахута и подправките.

Супата къкри още 5 мин. Тази персийска ечемичена супа се сервира гореща, поръсена с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: