Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Каши»Ечемичена каша със сушени сини сливи

Ечемичена каша със сушени сини сливи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Ечемичена каша със сушени сини сливи
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
27 мин.
Порции
2
"Ечемичена каша със сушени сини сливи - доказателство, че и простичките неща могат да са невероятно вкусни"

Необходими Продукти

  • ечемичен грис - 80 г
  • вода - 550 мл (или прясно мляко)
  • сини сливи - 8 бр., сушени
  • кафява захар - 40 г
  • бадеми - 50 г белени, сурови или леко запечени
  • краве масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте водата и накиснете за няколко минути сините сливи в нея. Целта е леко да се отпуснат, но не да омекват прекалено.

Извадете ги от течността и нарежете на парченца.

Нарежете бадемите на едро, а ечемичения грис пуснете да се смели в блендер, за да стане по-фин като брашно.

Разтопете маслото в тенджерка или дълбок тиган с дебело дъно. Сипете в него брашното от ечемик и бъркайте на слаб до умерен огън 2-3 минути. Ще замирише много приятно.

Сложете бадемите, захарта и сливите и бъркайте още 2 минути на 4-та, 5-та степен от 9 на котлона. Ще се получат нещо като трохи.

Наливайте топлата вода на 3 пъти при непрестанно бъркане, за да се разтворят първоначално образуваните бучки.

Варете на слаб огън около 8 минути или до сгъстяване на ечемичената каша със сушени сини сливи.

Поднесете я с още бадеми и сушени сини сливи за украса и хапвайте топла за една пълноценна закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: