Начин на приготвяне
Почистете, измийте и нарежете подготвения свински черен дроб на парчета.
Поръсете ги с универсална подправка, разбъркайте и ги оставете да престоят около 15 минути.
Смесете брашното, черният пипер и щипка сол, и в него оваляйте дроба.
Изпържете го до златисто в загрято олио за около 15 минути.
В дълбок съд загрейте 5-6 с.л. олио и в него задушете нарязания праз до омекване.
Прибавете нарязаните на дребно сухи чушки и доматите от половин консерва. Налейте 100 мл топла вода.
Посолете на вкус и задушавайте около 15 минути, след което прибавете към задушените зеленчуци изпържения и отцеден от мазнината дроб.
Разбъркайте добре всичко, захлупете с капак и задушавайте кавърмата със свински дроб по шопски още 5 -10 минути.
Вкусна кавърма, която трябва да опитате!