Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Трицона в доматен сос на фурна

Трицона в доматен сос на фурна

Sunny PetkovaSunny Petkova
Новак
2610723
Трицона в доматен сос на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • трицона - 1 кг
  • доматен сос - 300 г
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • девесил - 1 - 2 ч.л.
  • сос - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се измива добре. В тава се слага малко олио и се намазва добре.

След това рибата се изсипва в тавата, добавят се доматеният сос, девесилът и солта и се объркват добре. Ако сосът е много гъст, може да се добави малко вода.

През това време фурната се загрява на 180-190 градуса.

Добавят се черният пипер, бахарът и дафиновият лист и се слага във фурната за около 40-50 минути.

За по-мека печена риба може тавата да се затвори отгоре с фолио или капак и 10 минути преди да я изкарате, се маха, за да се позапече.

Поднасяме готовата трицона в доматен сос на фурна, докато е още топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: