Туршия с пържени чушки

24/11/2019
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 116
  • Преглеждания за месеца242
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • чушки - 1 кг чорбаджийски
  • олио - 1 ч.ч. за пържене
  • марината
  • оцет - 2 ч.ч. 6 %
  • сол - 2 с.л.
  • захар - 6 с.л.
  • копър - 1 връзка
  • чесън - 1 глава
* мерки и количества
Пържени Чушки

Начин на приготвяне

Първо се измиват едрите чорбаджийски чушки и дръжките се отрязват с ножица. С вилица се дупчат на 3-4 места и приготвяме всички чушки по този начин.

В дълбок тиган се загрява олио и пускаме по 5-6 чушки да се пържат, като се обръщат с щипка с дълга дръжка. Внимавайте, че пръска олиото. Изваждат се с решетъчна лъжица, да може да се отцежда излишното олио и нареждаме в подходящ дълбок съд.

Приготвя се марината, като в тенджера се загрява оцет, сол и захар да се разтопи. Сваля се от котлона и като леко се охлади, добавяме ситно нарязан копър и скилидки чесън на парченца.

Чушките се нарежда в буркани, пълним с марината и затваряме с капачка. Уникални на вкус пържени чушки! Съхраняваме туршията с пържени чушки на хладно за зимата.

Дълбок тиган с каменно покритие 22 см.-21%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие 22 см.
19.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

От тиган с каменно покритие се нуждае всеки котлон - не го лишавайте от възможността да приготви вкусни гозби за вас и вашето семейство. Дълбок, голям, с удобна топлоизолираща дръжка. Тиганът е с незалепващо покритие и насърчава здравословното хранене.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар