Постен кекс с ябълки и моркови

Росица ПетроваРосица Петрова
Иноватор
329
99
192
4
26/11/2019
"Усмихнете деня си с постен кекс с ябълки и моркови "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 800
  • Преглеждания за месеца245
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1 ч.ч. = 200 мл

Настържете ябълките и морковите на едро ренде.

В купа смесете олиото и захарта. Прибавете към тях прясно изцеден сок от портокал, в който предварително сте разтворили хлебната сода.

Разбъркайте всичко много добре с дървена лъжица или шпатула. Ако обичате по-сладки десерти, увеличете малко захарта.

Смесете брашното и бакпулвера и ги пресейте. Прибавете ги на части към течните съставки заедно със сухия джинджифил и индийското орехче.

Разбъркайте, до хомогенизиране на сместа. Накрая добавете настърганите ябълки и моркови, сушените плодове и орехите, които предварително сте нарязали.

Прехвърлете кексовата смес в тава (26 см), намазана с малко олио и набрашнена или застлана с хартия за печене.

Печете постния кекс в студена фурна, която включете на 170 градуса с вентилатор за 40 минути, до суха клечка.

След изпичане поръсете кекса с пудра захар.

Вкусен и сочен постен кекс с ябълки и моркови.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар