Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Постен кекс с ябълки и моркови

Постен кекс с ябълки и моркови

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Постен кекс с ябълки и моркови
Снимка: Росица Петрова
2 / 4
26/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Усмихнете деня си с постен кекс с ябълки и моркови"

Необходими Продукти

  • захар - 2/3 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • портокалов сок - 1/2 ч.ч. (прясно изцеден)
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. (равна)
  • бакпулвер - 10 г
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • ябълки - 2 бр. (средни)
  • моркови - 2 бр.
  • сушени плодове - 50 г (стафиди, червени боровинки)
  • орехи - 60 - 70 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1 ч.ч. = 200 мл

Настържете ябълките и морковите на едро ренде.

В купа смесете олиото и захарта. Прибавете към тях прясно изцеден сок от портокал, в който предварително сте разтворили хлебната сода.

Разбъркайте всичко много добре с дървена лъжица или шпатула. Ако обичате по-сладки десерти, увеличете малко захарта.

Смесете брашното и бакпулвера и ги пресейте. Прибавете ги на части към течните съставки заедно със сухия джинджифил и индийското орехче.

Разбъркайте, до хомогенизиране на сместа. Накрая добавете настърганите ябълки и моркови, сушените плодове и орехите, които предварително сте нарязали.

Прехвърлете кексовата смес в тава (26 см), намазана с малко олио и набрашнена или застлана с хартия за печене.

Печете постния кекс в студена фурна, която включете на 170 градуса с вентилатор за 40 минути, до суха клечка.

След изпичане поръсете кекса с пудра захар.

Вкусен и сочен постен кекс с ябълки и моркови.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: