Начин на приготвяне
Сваряваме 2 яйца.
От леко омекнало авокадо изваждаме със супена лъжица месестата част.
Намачкваме авокадото с яйцата с виличка, до достигане на нежна кремообразна смес с малки парченца яйца.
Подправяме на вкус с хималайската сол.
Добавяме 1 супена лъжица масло към сместа и 5-6 с.л. нарязани маслини Каламата. Отново разбъркваме.
Останалото масло го намазваме на филийки пълнозърнест хляб.
Гуакамолето разделяме на 6 части и го намазваме на 6-те филийки.
Здравословната закуска с гуакамоле е готова!
Товагуакамоле с маслини и яйца е чудно вкусна комбинация от вкусовете на авокадото, варените яйца и гръцките маслини сорт Каламата!