Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Постна супа от зелен фасул и печени чушки

Постна супа от зелен фасул и печени чушки

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
7659198
Постна супа от зелен фасул и печени чушки
Снимка: Sonya Simeonova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 3 ч.ч.
  • червени чушки - 2
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1/2 глава кромид
  • моркови - 1 голям
  • домати - 2 с.л. смлени
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • копър - 1 с.л. пресен
  • нишесте - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се изчиства от крайчета и ципи, измива се и се нарязва на парченца. Морковите и лука се нарязват на ситно. Чушките се изпичат и обелват.

Зеленият фасул заедно с морковите се слагат в тенджера под налягане, налива се вода, колкото да ги покрие и се варят 10-15 минути след завиране.

В купа се счукват печените чушки заедно с чесъна и щипка сол на каша. В тиган се загрява олиото и в него се задушава лукът до омекване.

Прибавя се кашата с чесъна и чушката, доматите, захарта и нишестето, разбърква се, изсипва се фасулът с морковите, прибавят се сол към зеленчуковата супа, черен пипер и копър.

Към постната супа от зелен фасул се налива по малко от бульона до желаната гъстота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Много вкусна лятна чорбица стана!
12.06.2024 19:52