Начин на приготвяне
Почистваме, измиваме и нарязваме на ситно лука. Каймата смесваме с ориз (1 с.л.), кимион, чубрица, черен пипер на вкус и нарязан на ситно лук (1 с.л.). Омесваме добре и правим малки топчета. Овалваме обилно в брашно.
В олио (2 с.л.) запържваме топчетата. Когато са готови, изваждаме от мазнината и в същата прибавяме нарязан на ситно лук, зелен фасул, къри, черен пипер, червен пипер (2 к.л.) и малко вода (приблизително 1 к.ч.).
Задушаваме зеленчуците и като омекнат и останат на мазнина, ръсваме брашно (2 ч.л.). Разбъркваме и наливаме топла вода (1 и 1/2 л). Прибавяме краве масло (1 с.л.) и като заври чорбата, добавяме запържените топчета и измит ориз (2 с.л.).
Посоляваме на вкус и ръсваме стрит сушен джоджен на вкус и варим чорбата, докато се сварят продуктите. При необходимост доливаме топла вода. В готовата чорба, наливаме топло прясно мляко, като разбъркваме и варим още минута.