Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Супа от зелен фасул

Супа от зелен фасул

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Супа от зелен фасул
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Някои го хапват плакия, но най-вкусен зеленият фасул е на супа, ето го и доказателството"

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • бульон - 1 л, зеленчуков
  • лук - 1 глава, кромид, на ситно
  • чесън - 1 скилидка, на ситно
  • зелен фасул - 225 г, зелен, нарязан лентички 2, 5 см
  • бакла - 350 г
  • боб - 425 г, бял от консерва
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - див за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се запържват в зехтина. Прибавят се баклата, зеленият фасул.

Зеленчуковия бульон се добавя и се оставя да заври за 10 мин. След като се снеме от котлона, се добавя белият боб.

Половината супа се пасира, след което се връща отново при другата половина. Овкусява се се със солта и черния пипер. Декорира се с нарязания на ситно див чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: