Начин на приготвяне
Фасулът се изчиства от крайчета и ципи, измива се и се нарязва на парченца. Морковите и лука се нарязват на ситно. Чушките се изпичат и обелват.
Зеленият фасул заедно с морковите се слагат в тенджера под налягане, налива се вода, колкото да ги покрие и се варят 10-15 минути след завиране.
В купа се счукват печените чушки заедно с чесъна и щипка сол на каша. В тиган се загрява олиото и в него се задушава лукът до омекване.
Прибавя се кашата с чесъна и чушката, доматите, захарта и нишестето, разбърква се, изсипва се фасулът с морковите, прибавят се сол към зеленчуковата супа, черен пипер и копър.
Към постната супа от зелен фасул се налива по малко от бульона до желаната гъстота.
Коментари