Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тарталети»Ябълкови тарталети с крем

Ябълкови тарталети с крем

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1932k3923
Ябълкови тарталети с крем
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Отлично първо впечатление с ябълковите тарталети с крем"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • масло - 250 г студено
  • брашно - 400 г
  • сол - 1 щипка
  • захар - 60 г
  • яйца - 2 бр.
  • ябълки - 1 ч.ч. настъргани
  • За крема
  • цедено кисело мляко - 400 г
  • пудра захар - 200 гр
  • сладкарска сметана - 200 мл течна
  • За декорация
  • ягоди - 10 бр.
  • захарни пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа. Нарежете маслото на кубчета и го добавете в купата. Започнете да размачквате с пръсти до получаване на маслените трохи.

Следва да добавите захарта и да разбъркате.  Накрая сложете едно по едно яйцата и настърганата ябълка.

Извадете тестото от купата и месете с ръце. Сложете тестото в плик и го приберете в хладилник за 40 мин.

През това време вземете металните формички за тарталети и ги намажете хубаво с масло.

Извадете тестото и с помощта на точилка го разточете върху гладка повърхност.

Изрежете и притискайте тестото към всички страни на  формичките, като внимавате да не се скъса.  С вилица направете няколко дупки на дъното.  Сложете тарталетите на 180 градуса за 10-12 минути.

През това време започнете да си приготвяте крема. С миксер разбийте течната сладкарска сметана. В отделен съд си разбийте млякото и захарта. След което добавете сметаната към млечния крем и разбъркайте до еднородна смес.

След като са готови тарталетите, ги извадете от формите и ги оставете върху решетка, за да се охладят напълно. Пресипете си крема в пош/шприц и започнете да си пълните кошничките.

Накрая украсете с ягоди и захарни пръчици.

Приберете готовите ябълкови тарталети с крем в хладилник за час и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: