Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки гърди стил Калабрезе

Пилешки гърди стил Калабрезе

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Пилешки гърди стил Калабрезе
Снимка: marcheva14
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Разкошен аламинут! Сочно отвътре пилешко месо и уникален вкус на сирене пармезан, запечена моцарела и прекрасно овкусени чери доматки."

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чери домати - около 250 г
  • чесън - 2 скилиди, пресован
  • бяло вино - 100 мл сухо, ароматно
  • пармезан - около 50 г настърган
  • моцарела - 4 филии
  • зехтин - около 2 - 3 с.л.
  • масло - около 30 - 40 г
  • босилек - шепа пресен
  • балсамико - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се почистват от всякакви жилки и и малките бели ивици. Посоляват се със сол и черен пипер. Загрява се зехтинът и маслото и пилешките гърди се поставят за да се карамелизират от двете страни.

Към края на готвенето им се добавят разполовените чери домати и пресован чесън. Оставят се на котлона за около 2-3 мин, за да се смесят ароматите.

Налива се виното, изчакват се 15 сек, за да се изпари алкохолът и да остане само ароматът, и се посипва с настърган пармезан и нарязаните листа пресен босилек. Добавя се балкамикото.

Тиганът се разтръсква, за да се разпредели сосът навсякъде. Моцарелата се нарязва на четири филии и се поставя по две парчета върху всяко парче пиле или по две филии на парче месо. Заедно с тигана се поставя във фурната на 200 градуса за 15-20 мин, докато се разтопи моцарелата и получи хубава запечена коричка.

Пилешките гърди стил Калабрезе са много вкусни.

Източник: MasterChef J. Mielle

Забележка: Разкошен аламинут! Сочно отвътре пилешко месо и уникален вкус на сирене пармезан, запечена моцарела и прекрасно овкусени чери доматки.

Ползвала съм сухо ароматно бяло вино - Пино Гриджо (Пино Гри)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: