Начин на приготвяне
Наситнете лука шалот и чесъна и ги запържете в зехтина, докато омекнат. Добавете чери доматките и гъбите на половинки или четвъртинки и гответе, докато тънката кожичка на доматите се набръчка. Тогава сипете доматеното пюре (за повече сос за паста може да сложите и още количество от него)
Гответе докато сосчето се сгъсти и подправете с лютия пипер, черния пипер, сол и босилек.
Намалете огъня, сложете пекорино на прах или фино настърган и оставете бавно да къкри докато приготвяте талиателите.
Сварете талиателите в леко подсолена вода до степен ал денте. Може да взимате от водичката от варенето по малко и да слагате към соса, за да го разредите, след изпаряване на течността това ще придаде още кремообразност поради нишестето съдържащо се във водата.
Сварените ал денте талиатели прехвърлете при соса, без да се стараете да ги отцеждате и бъркайте или леко подмятайте в тигана, за да поемат от Калабрезето.
Поднесете топли и поръсени със пекорино или пармезан на големи люспи (настъргани с белачка за зеленчуци става най-лесно)
Украсете Талиателите Калабрезе с Гъби със свежи листа ароматен босилек и поднесете.
Добър апетит!