Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле със сирена и круши

Пиле със сирена и круши

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Пиле със сирена и круши
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Създайте задушевна и красива атмосфера вкъщи с пиле със сирена и круши"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 400 г
  • бри - 100 г
  • горгонзола - 100 г
  • пармезан - 100 г настърган
  • сметана - 200 мл за готвене
  • черен пипер - щипка
  • сол
  • зехтин
  • круши - 1 бр.
  • орехи - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Както всяко ястие със сирена и това е изключително вкусно! Нарежете пилешките гърди на големи, дебели жулиени.

Изпечете ги на грил тигана. След изпичането им овкусете с черен пипер, сол и струйка зехтин. В голям тиган налейте сметаната.

Добавете нарязаните на парчета Горгонзола и Бри. Поръсете с настъргания Пармезан.

Бъркайте соса, докато сирената се разтопят.

В тавичка изсипете половината сос. Върху него наредете изпеченото месо. Полейте с останалия сос.

Поръсете с нарязани орехи и малки парченца круши. Украсете с няколко резена круши.

Изпечете пилето със сирена за 20 мин в предварително загрята фурна с вентилатор за около 20 мин.

Да ви е сладко!

Забележка: Ако не харесвате комбинацията от сирена в рецептата пиле със сирена и круши, може да ги смените по ваш вкус!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: