Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Бутер Сладкиши»Гнезда от бутертесто, пълни с крем и плодове

Гнезда от бутертесто, пълни с крем и плодове

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
851k162844
Гнезда от бутертесто, пълни с крем и плодове
Снимка: Yordanka Vasileva
1 / 3
26/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
16
"Гнезда от бутертесто, пълни с крем и плодове, на които не можете и не бива да устоявате"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 550 г
  • вишни - и боровинки ( може замразени )
  • пудра захар - за поръсване
  • За крема
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 2 бр.
  • кондензирано мляко - 60 г
  • царевично нишесте - 1. 5 с.л.
  • захар - 60 г
  • ванилова захар - 5 г
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на крема:

Сгорещяваме прясното мляко, като в никакъв случай не го оставяме да заври.

Разбиваме яйцата със захарта. Към тях добавяме нишестето и продължаваме да разбиваме до гладка смес без бучки.

В горещото мляко изсипваме ваниловата захар и кондензираното мляко.

Наливаме по малко половината от млякото в яйчената смес, като едновремено бъркаме.

Останалото мляко слагаме на котлона и добавяме яйчената смес. Включваме на среден огън и бъркаме непрекъснато, докато кремът се сгъсти. Сваляме от котлона и добавяме маслото.

Бъркаме, докато се получи хубава гладка смес. Изсипваме крема в по-плитък съд и го покриваме със стреч фолио, което трябва да се сложи плътно върху крема.

Оставяме сладкарския крем да изстине напълно.

Приготвяме гнездата от бутертестото.

Разточваме лист с дебелина около 0, 5 мм. Изрязваме ленти с ширина около 2 см.

От един лист трябва да ви излязат 16 лентички.

Вземаме две линтички, леко ги засукваме и завиваме на охлюв, като единия край го промушваме отдолу и леко го сплескваме, за да се получи дъното на гнездото.

Нареждаме бутерките в тава с хартия за печене на разстояние одно от друго.

Слагаме по една лъжица от крема във всяко гнездо.

Печем в загрята на 200 °C фурна за 15-20 минути.

След като извадим готовите гнезда от фурната, ги украсяваме с плодчета. Аз използвах замразени вишни и боровинки.

Оставяме невероятните кремки напълно да изстинат и ги поръсваме с пудра захар.

Аз използвах 2 пакета бутертесто по 275 г от които излязоха 16 гнезда от бутертесто, пълни с крем и плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Резултатът от тази рецепта е уникален. Благодаря за идеята!
27.01.2024 07:39
1
1
Покажи всички подкоментари