Начин на приготвяне
Приготвяне на крема:
Сгорещяваме прясното мляко, като в никакъв случай не го оставяме да заври.
Разбиваме яйцата със захарта. Към тях добавяме нишестето и продължаваме да разбиваме до гладка смес без бучки.
В горещото мляко изсипваме ваниловата захар и кондензираното мляко.
Наливаме по малко половината от млякото в яйчената смес, като едновремено бъркаме.
Останалото мляко слагаме на котлона и добавяме яйчената смес. Включваме на среден огън и бъркаме непрекъснато, докато кремът се сгъсти. Сваляме от котлона и добавяме маслото.
Бъркаме, докато се получи хубава гладка смес. Изсипваме крема в по-плитък съд и го покриваме със стреч фолио, което трябва да се сложи плътно върху крема.
Оставяме сладкарския крем да изстине напълно.
Приготвяме гнездата от бутертестото.
Разточваме лист с дебелина около 0, 5 мм. Изрязваме ленти с ширина около 2 см.
От един лист трябва да ви излязат 16 лентички.
Вземаме две линтички, леко ги засукваме и завиваме на охлюв, като единия край го промушваме отдолу и леко го сплескваме, за да се получи дъното на гнездото.
Нареждаме бутерките в тава с хартия за печене на разстояние одно от друго.
Слагаме по една лъжица от крема във всяко гнездо.
Печем в загрята на 200 °C фурна за 15-20 минути.
След като извадим готовите гнезда от фурната, ги украсяваме с плодчета. Аз използвах замразени вишни и боровинки.
Оставяме невероятните кремки напълно да изстинат и ги поръсваме с пудра захар.
Аз използвах 2 пакета бутертесто по 275 г от които излязоха 16 гнезда от бутертесто, пълни с крем и плодове.
Коментари