Пилешки воденички с гъби в Бешамел

АнонименАнонимен
Новак
11
1
29/11/2019
"Пакет воденички и забъркваме шедьовъра, в който вземат участие още гъби и сос Бешамел, не пропускайте да се насладите на тази рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 413
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете воденичките в тенджера под налягане.

Почистените и нарязани гъби запържете в масло и към тях добавете сварените воденички, да се запържат и те.

За Бешамела разтопете маслото в тенджерка и добавете към него разтвореното в малко хладка вода /да стане на каша/ брашно.

Бъркайте непрекъснато и снемете съда за малко от котлона. Долейте прясното мляко и върнете на огъня, като не спирате бъркането с телена бъркалка или дървена лъжица.

Щом сосът Бешамел стане гладък и леко гъст, добавете парченца топено сирене и отново бъркайте до стопяването му.

Снемете готовия бял сос от огъня и овкусете със сол на вкус - внимавайте, топеното сирене може да е доста солено. Прибавете двата жълтъка и бъркайте с лъжицата до гладък сос.

Разпределете воденичките в гювечета или подобни глинени съдове, залейте отгоре с Бешамела и леко разбъркайте, за да може сосът да обгърне карантийките.

Покрийте отгоре с парченца кашкавал и запечете воденичките с гъби в Бешамел само отгоре до апетитен загар.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар