Сварен хинап в захарен сироп

АнонименАнонимен
Новак
11
1
29/11/2019
"Хинап в захарен сироп - един по-различен, но много вкусен десерт, който задължително трябва да опитате "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо335
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • хинап - 2 шепи
  • за сиропа
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяко плодче хинап надупчете с помощта на вилица, за да може да влезе сиропът в плода.

Ако пропуснете тази стъпка, плодовете ще се пукат и ще пръска извън тенджерата.

Сварете сиропа и след като кипне, добавете в него плодовете хинап.

Нека ври на тих огън за половин час, но не забравяйте да разбърквате от време на време.

След това оставете плодовете да изстинат в сиропа и ще видите, че те поемат цялата течност.

Това е.... много, много вкусен хинап в захарен сироп!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Тасева
много интересна рецепта
0
0