Начин на приготвяне
Оризът се накисва в студена вода и се измива няколко пъти, докато водата се избистри и през нея се виждат ясно оризовите зрънца.
Водата, захарта и солта и оризът се смесват в дълбока тенджера и се слагат отначало на силен котлон, докато заври, след което се захлупва с капак, намалява се котлонът наполовина и се вари, докато оризът поеме цялата вода.
Оставя се настрани да изстине хубаво, след което се прибавят оцетът и виното, като се разбърква внимателно с вилица.
Взема се отрязана половинка лист нори, в края откъм дългата страна се слага, с навлажнени ръце, от ориза на тънък пласт по целия лист нори, като се оставя около 1 см от горния край без ориз.
По средата на пласта ориз се поставя тънко фитилче от рибата и се завива внимателно на руло.
По същия начин се процедира с останалите листа нори, докато свърши оризът.
Рулата суши се слагат в хладилника да стегнат и с остър нож се нарязват на парчета преди сервиране.
Маки Суши се поднасят със соев сос, уасаби сос и резенчета маринован джинджифил.
От тези продукти се получават около 56 парчета суши.