Начин на приготвяне
Рибата трябва да е много прясна, за да не се получат храносмилателни проблеми.
Филетата се нарязват с много остър нож на продълговати парчета с дебелина половин сантиметър. Трябва да се използва много остър нож, за да бъдат парчетата равни и еднакви.
Ряпата дайкон се обелва и се нарязва на тънки резени.
В 4 чинии за суши се слага подложка от кръгчета ряпа дайкон, като върху всяко кръгче се нареждат по пет резена от всеки вид риба.
До тях се слага малко уасаби и маринован джинджифил. Сервира се със соев сос.
Суши сашими се консумира с пръчици за хранене, като всяко парченце се топва в смес от соев сос с уасаби, а след изяждането на всеки вид риба се хапва от ряпата дайкон и от маринования джинджифил.