Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Пудинг»Студен ябълков пудинг с хляб

Студен ябълков пудинг с хляб

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Студен ябълков пудинг с хляб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Кой може да откаже порция пудинг, когато той е толкова апетитен"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 кг
  • хляб - 300 г черен
  • захар - 80 г
  • масло - 50 г
  • шоколад
  • сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме ябълките, отстраняваме сърцевината и семките им. Нарязваме ги на парченца. Загряваме 2 с.л. вода и задушаваме ябълките заедно със захарта. Разбъркваме до получаването на ябълкова каша.

Черния хляб се настъргва на ситно ренде и се изпържва в маслото. Разбъркваме ги до получаването на еднородна смес.

В подходящ съд сипваме хляба. Отгоре изсипваме ябълковата каша и прибираме пудинга в хладилник за да се стегне. Гарнираме със сметана и настърган шоколад и поднасяме охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: