Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Пудинг»Петербургски ябълков пудинг

Петербургски ябълков пудинг

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Петербургски ябълков пудинг1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10 парчета
"Поднесете ябълковия пудинг охладен и нарязан на парчета. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • ябълки - около 800 г сладко - кисели
  • сметана - 175 мл
  • яйца - 2 бр. домашни, по - големи
  • брашно - 1/2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л. изцеден
  • масло - 20 г
  • сладко - 1/2 бирканче, по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ябълките, подсушете ги, разполовете и издълбайте семките в средата. Подредете ги в намаслена тава и запълнете дупките със сладко по избор.

Разбийте яйчните жълтъци със захарта много добре и добавете лимоновия сок, сметаната и брашното. Объркайте сместа с разбитите отделно на пухкав сняг белтъци.

Залейте върху ябълките, леко разклатете съда и сложете да се изпече в загряна на 150 градуса фурна до половин час.

Поднесете ябълковия пудинг охладен и нарязан на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: