Начин на приготвяне
Лимонът се измива и изстисква. Кората се запазва и се настъргва. На слаб огън се загрява лимоновият сок и към него се добавят заквасената сметана, маскарпонето и ваниловата захар.
Бърка се и се държи на котлона, колкото продуктите да се втечнят. След това кремът се маха от огъня и в него се влагат настърганите ябълки и лимонова кора.
В тава се поставя единият блат, който е бил сиропиран с кипнат сок от компот. Отгоре се поставя от сместа. Реди се и вторият сиропиран блат, който също се покрива с крем.
Готовият десерт се прибира се в хладилника за една нощ. Преди поднасяне се украсява със сметановия спрей и се поръсва с брашно от рожков. Нарязва се на парчета и се сервира.
Получава се изключително вкусен и сочен ябълков сладкиш!
Коментари