Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Ябълков пай с пудинг

Ябълков пай с пудинг

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Ябълков пай с пудинг
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
27/10/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Съблазнителен ябълков пай с пудинг, който може да развали всяка диета."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • ябълки - 6 г големи
  • краве масло - 100 г
  • кафява захар - 100 г
  • течна сладкарска сметана - 60 мл
  • канела - 1/2 ч.л.
  • ром - 2 с.л.
  • ванилия
  • пудинг - 1 пак. Ванилия, 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълков пай с пудинг, идеален за всеки повод.

Ябълките се обелват и нарязват на малки кубченца.

В тиган с незалепващо покритие се разтопява 40 г от маслото. Слагат се ябълките и като поомекнат, се поставя захарта. След като се разтопи, се добавят сметаната, канелата и рома. Сместа се оставя да изстине.

Ваниловият пудинг се приготвя по указание на пакетчето.

Тава с размер 26 см. се намазва с масло.

Поставя се една кора, като краищата се оставят навън. Намазва се с масло и се поставя друга кора. Така се процедира до четири кори, като между тях се маже с масло.

Една кора се намачква и се поставя в средата. Следват отново четири кори и една намачкана, до изчерпване на корите.

Изсипва се готовият пудинг и върху него се разпределят ябълките.

Висящите краища на корите се загъват върху пая, като се намазват с масло.

Паят с ябълки се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-35 минути.

Оставя се да изстине напълно и тогава ябълковият сладкиш се прехвърля върху поднос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: