Начин на приготвяне
Ябълков пай с пудинг, идеален за всеки повод.
Ябълките се обелват и нарязват на малки кубченца.
В тиган с незалепващо покритие се разтопява 40 г от маслото. Слагат се ябълките и като поомекнат, се поставя захарта. След като се разтопи, се добавят сметаната, канелата и рома. Сместа се оставя да изстине.
Ваниловият пудинг се приготвя по указание на пакетчето.
Тава с размер 26 см. се намазва с масло.
Поставя се една кора, като краищата се оставят навън. Намазва се с масло и се поставя друга кора. Така се процедира до четири кори, като между тях се маже с масло.
Една кора се намачква и се поставя в средата. Следват отново четири кори и една намачкана, до изчерпване на корите.
Изсипва се готовият пудинг и върху него се разпределят ябълките.
Висящите краища на корите се загъват върху пая, като се намазват с масло.
Паят с ябълки се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-35 минути.
Оставя се да изстине напълно и тогава ябълковият сладкиш се прехвърля върху поднос.