Бадемови пасти

Marta
Marta
Новак
27/07/2013
"Поканете приятелки на гости и ги нагостете с бадемови пастички - хем ще завидят на уменията ви, хем ще надебелеят "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 859
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява със содата. В средата му се оформя кладенче в което се прибавят предварително разбитите на яйца. Разбиваме маслото със захарта на пяна и ги добавяме към останалите продукти и гладка смес.

Приготвяме бадемова плънка. Първо попарваме бадемовите ядки, след което ги обелваме и смилане в блендер. Към тях добавяме разбитите със захарта яйца и разбъркваме до получаването на гладка смес. Смесваме ги с тестото и сипваме в леко намазнена форма или в разливаме получената маса в предварително намаслени формички.

Изпичаме бадемовите пастички в предварително загряна на 140-150 градуса фурна за около 20 минути. Ако използвате цяла форма, пастичките се нарязват, след като се охлади.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар