Агнешко варено с ориз

Агнешко варено с ориз

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
5837k1k2k4
Агнешко варено с ориз
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
30/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
"Сервираме пълна чиния с агнешко варено с ориз, поглеждайки доволно към нея"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете месото, налейте 1 л. вода, добавете нарязания на едро морков и срязаната на две половини глава лук.

След като водата заври препенете с решетъчна лъжица. Посолете и варете месото до омекване.

Готовото месо извадете, а бульона прецедете. В тенджера налейте чашка зехтин. Сложете ориза и запържете за кратко.

Добавете месото, налейте от бульона и захлупете съда.

Гответе около 20 мин. докато оризът стане готов. Овкусете готовото ястие с щипка наситнен джоджен и прясно смлян черен пипер. Страхотно агнешко варено!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: