Печено агнешко с ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Печено агнешко с ориз1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4
"Крехко агнешко с хрупкава коричка и ароматен ориз - някой иска ли още една порция?"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 бутче
  • ракия - 50 - 60 мл
  • ориз - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сланина - 150 г
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • розмарин - на вкус
  • бял риган - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натъркайте агнешкото месо хубаво с подправки и го полейте с малко ракия. Сложете го в тава, покрийте го и го оставете да престои за 1 час.

След това долейте 1-2 ч.ч. топла вода в тавата, покрийте с фолио за печене и сложете агнешкото да се пече за около 2 часа на 170 градуса.

През това време нарежете сланината на парчета и я запържете в сгорещен съд. Щом се поразтопи запържете в мазнината накълцания лук и чесън.

Добавете след това предварително измития ориз, запържете го добре и долейте 1 ч.ч. вода. Щом оризът абсорбира течността, долейте още 1 чаша и така, докато оризът се свари. Накрая овкусете с подправки.

Махнете фолиото от агнешкото и разпределете в тавата около бутчето ориза. Върнете във фурната да се запече до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
59
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

тони
тони
много лесна ,практична и вкусна рецепта.
05.01.2012 08:43
1