Начин на приготвяне
Приготвяме си закваска от затоплено прясно мляко, натрошаваме вътре маята и една супена лъжица захар. Оставяме 10 мин. да шупне.
В друга купа правим смес от 2 яйца + белтъка, киселото мляко, олио и една равна супена лъжица сол.
В дълбока купа си пресяваме брашното и правим кладенче, към което добавяме закваската и сместа. Месим меко тесто и го оставяме на топло за 30 мин.
След това разделяме тестото на 6-7 питки които разточваме като елипса, мажем с маслото и навиваме на руло. Нарязваме рулото на равни парчета и редим нагоре като розички.
Намазваме една голяма тава с масло навсякъде и редим. Оставяме питката да втаса за 30 мин., мажем с жълтък и печем в загрята фурна на 180 градуса за 30-40 мин.
След като се опече питката я намазваме с масло и покриваме с кърпа, за да се задуши и да остане мека.