Лесна мини питка на розички

02/12/2019
"Домашна питка на розички, от която ще трябва да направим поне две, все пак се води мини... да, определено няма да ни стигне "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 084
  • Преглеждания за месеца1078
  • Преглеждания за седмицата524
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си закваска от затоплено прясно мляко, натрошаваме вътре маята и една супена лъжица захар. Оставяме 10 мин. да шупне.

В друга купа правим смес от 2 яйца + белтъка, киселото мляко, олио и една равна супена лъжица сол.

В дълбока купа си пресяваме брашното и правим кладенче, към което добавяме закваската и сместа. Месим меко тесто и го оставяме на топло за 30 мин.

След това разделяме тестото на 6-7 питки които разточваме като елипса, мажем с маслото и навиваме на руло. Нарязваме рулото на равни парчета и редим нагоре като розички.

Намазваме една голяма тава с масло навсякъде и редим. Оставяме питката да втаса за 30 мин., мажем с жълтък и печем в загрята фурна на 180 градуса за 30-40 мин.

След като се опече питката я намазваме с масло и покриваме с кърпа, за да се задуши и да остане мека.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар